Nöbetçi Dişçi - İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası Hizmet Bölgeleri
0212 283-59-47
Diş ağrılarının başımıza gelme ihtimali oldukça yüksektir. Bu kötü durumu siz henüz yaşamadıysanız bile en azından çevrenizde bir kere bile olsa şahitlik etmişsinizdir. Diş ağrıları kabir azabıyla kıyaslanacak derecede şiddetli ve atasözlerine konu olacak kadar bilindik bir gerçektir. Diş ağrılarının bizi en sık ziyaret ettiği saat aralığı ise genellikle gece yarısından sabaha kadardır. Diş ağrılarının şiddeti bazen bizi sıcak yatağımızdan kaldırarak nöbetçi acil dişçi yolunu tutmaya mecbur kılar.
Diş Ağrısı
Dişlerde ki ağrıların çok farklı sebepleri olabilir. Mesela dişlerde ve ya diş etinde oluşan iltihaplanma hem şiddetli diş ağrısına hem de başka birisi tarafından fark edilebilecek kadar şişliğe sebep olabilir. Dişlerde oluşan çürükler de diş ağrısının çok yakın arkadaşıdır.
Diş ağrısının en çok yaşandığı çağ ergenlik çağı ve 20'lik dişlerin çıktığı yaşlardır. Ergenlik dönemlerinde insanlar süt dişlerinden kurtulur ve yerine ömür boyu kullanacağı dişler gelir. 20 ile 30 yaş arasında da 20lik diş olarak bilinen 4 tane daha ilave diş ağzımızda yerini alarak 32 dişin tamamlanmasını saplar. Fakat bu dişlerin çıkması bahsettiğimiz kadar kolay olmamaktadır. Dişler çıkarken diş etini yardığı için dayanılmaz acılar verebilir. Bazı insanlarda ise bunun aksine acı hissetmeden çıkar dişler olabilir. Bu insanlar hiç şüphesiz çok şanslı olanlar. Diş ağrısına sebep olan bir diğer faktör ise diş fırçalamamaktır. Diş fırçalamaya millet olarak her zaman uzak durmuş ve bunu bir türlü alışkanlık haline getirememişizdir. Yeni nesildeki bilinçli nesil bu durumu değiştirecek gibi görünse de yapılan son araştırmalara göre kişi başı diş fırçalama sıklığı haftada sadece bir kez çıkmıştır. Bu çarpıcı sonuç da neden bu kadar çok diş ağrısı çektiğimizi açıklar nitelikte.
Tedavi Yöntemleri
Diş ağrısının nedenine inilerek tedavi edilmesi gayet kolaydır. Fakat nöbetçi dişçiye gidene kadar ağrılarımızı dindirmek için kullanılan geçici tedavi yöntemleri vardır. Bunlarda en bilineni pamuk yardımıyla rakı ve kolonya ve ya aspirinin ezilerek dişe direk uygulanması olmasına rağmen bu yöntem sanılanın aksine çok yanlış bir yöntemdir. Alkol ve aspirin gibi maddeler dişe direk temasında hem dişlere hem de diş etlerine ciddi manada zarar verebilir. Bu sebeple bu yöntem diş hekimlerince tavsiye edilmeyen bir yöntemdir.
Diş ağrısında yapılacak en mantıklı hareket ağrı kesici almak olur. Ağrı kesici ilaçlar diş ağrılarında en sağlıklı ve en etkili yöntemdir. Fakat bu ilaçlarında mutlaka dozu iyi ayarlanmalıdır. Bunun dışında etkili bir yöntem daha var. Dişlerin aralarında ve üzerlerinde bulunan yemek artıklarını fırça ve ya diş ipi yardımıyla temizleyerek yarım bardak az tuzlu su ile ağzı iyice çalkalamak diş ağrısını ciddi manada azaltarak hastanın rahatlamasını sağlayacaktır.
Ağızda ağrı ile birlikten oluşan şişkinlikler dişte ve ya diş etinde oluşan iltihaplanmanın habercisidir. Bu gibi durumlarda ağrı ikiye katlanır ve genellikle dayanılmaz bir hal alır. Şişliğin üzerine buz torbası ile kompres yapmak hem şişliğin inmesine hem de ağzınızın hafif uyuşarak ağrıyı az hissetmenize yardımcı olacaktır.
Anlattığımız bu yöntemlerden hiç biri kesin çözüm değildir. Bu saydıklarımız sadece diş hekimine gidene kadar ki olan sürede sizin ağrıdan birazcık da olsa kurtulabilmenizi sağlayacak ön tedavilerdir. 24 saat hatta gece boyunca açık nöbetçi dişçi ve klinik hekimi arıyorsanız, sitemizde bulunan Kadıköy, Ataşehir, Beşiktaş, Avcılar, Beykoz, Maltepe, Eyüp, Bayrampaşa, Etiler, Esenler, Eminönü, Nişantaşı, Mecidiyeköy, Sarıyer, Bahçelievler, Üsküdar, Zeytinburnu, Şirinevler, Okmeydanı, Ümraniye, Bakırköy, Kağıthane, Beyoğlu, Şişli, Sultanbeyli ilçe semtleriniz lütfen buradan bilgilendirin. Diş hekimine gitmek istemiyor ve “ben bu yöntemlerle uzun süre idare ederim” diye düşünüyorsanız, ileride yaşayacağınız daha büyük sıkıntılara şimdiden hazırlıklı olmalısınız.